Известие

Collapse
No announcement yet.

тресене при стартиране

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

При мен проблема е подобен. Тресе от може би година, но не я бях карал дълго време на бензин. Почна да свети лампичката-инжектор, като гаснеше след 2000 об., след 2-3 дни след 3000 об., а сега гасне след 4000. Пали много трудно! Колата е с ГИ Тартарини. Преди 2 дни я закачихме на комп и показа проблем с фазовия датчик. Купих го. Днес я закарах да сменям масла и ремъци + този ми ти датчик. Но се оказа, че дори с новия датчик не ще да пали... Пали по-добре при изключен датчик ! Като отидох да проверя какви ги вършат в сервиза, се оказа, че наистина е така. Предположих, че е от газовата. Пробвахме с разкачане на буксата на ГИ , тогава пък изобщо не запали, само върти... Има ли вероятност двата компютъра да се " борят", или проблемът да е в управлението на ГИ. Иначе колата върви добре и на газ, и на бензин. Малко ми се струва, няма мощност на бензин, но може и да бъркам. След като спря да пали нормално изчезна тресенето, защото я карам вече цяла седмица на бензин, та това тресене, според мен е от запушени дюзи...
    Attached Files
    Last edited by nmushnikov; d.m.y г., 20:12.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V 114 kW + LPG Tartarini - бившата и непрежалима

Fiat Multipla 1.9jtd 110 hp. - м'глата, вече с полиуретан.

Comment

Първоначално публикувано от nmushnikov Покажи съобщение
      При мен проблема е подобен. Тресе от може би година, но не я бях карал дълго време на бензин. Почна да свети лампичката-инжектор, като гаснеше след 2000 об., след 2-3 дни след 3000 об., а сега гасне след 4000. Пали много трудно! Колата е с ГИ Тартарини. Преди 2 дни я закачихме на комп и показа проблем с фазовия датчик. Купих го. Днес я закарах да сменям масла и ремъци + този ми ти датчик. Но се оказа, че дори с новия датчик не ще да пали... Пали по-добре при изключен датчик ! Като отидох да проверя какви ги вършат в сервиза, се оказа, че наистина е така. Предположих, че е от газовата. Пробвахме с разкачане на буксата на ГИ , тогава пък изобщо не запали, само върти... Има ли вероятност двата компютъра да се " борят", или проблемът да е в управлението на ГИ. Иначе колата върви добре и на газ, и на бензин. Малко ми се струва, няма мощност на бензин, но може и да бъркам. След като спря да пали нормално изчезна тресенето, защото я карам вече цяла седмица на бензин, та това тресене, според мен е от запушени дюзи...
      Ами изчисти дюзите и виж какво ще стане. Доста вероятно е да е това. Някои компютри за ГИ са направени така, че като ги откачиш колата не пали. Моят също е така, просто е такъв модела. Пиши, след като изчистиш дюзите дали се е оправила. Иначе като покараш на бенз винаги се оправя, но временно.
      А ти, как можа да сложиш ГИ на JTS двигател?!?! Ти си един от малкото щастливци в Европа. Честито!
      2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
        Ами изчисти дюзите и виж какво ще стане. Доста вероятно е да е това. Някои компютри за ГИ са направени така, че като ги откачиш колата не пали. Моят също е така, просто е такъв модела. Пиши, след като изчистиш дюзите дали се е оправила. Иначе като покараш на бенз винаги се оправя, но временно.
        А ти, как можа да сложиш ГИ на JTS двигател?!?! Ти си един от малкото щастливци в Европа. Честито!
        Чесно казано не сам чувал за JTS 114kw, те са по 121
        Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
          На талона пише JTS, не съм си го измислял аз, но май наистина не е JTS, a просто TS. Та, днешни новини : графиката на колата е перфектна, но продължава да пали трудно. Дори пали по-добре без фазовия датчик. На компютъра изписва грешка : Phase sensor: S.C. on Ground Present.

Comment

На талона пише JTS, не съм си го измислял аз, но май наистина не е JTS, a просто TS. :
            А коя година ти е колата?
            2014: Deutschland über alles

Comment

1998 г. април

Comment

1998 г. април
                100% не ти е JTS те са по 121KW и започват от 03.2002г
                Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

карай да върви! Другото да е наред!

Comment

Е наред ли е или не? Какво стана с тоз прословут датчик?
                    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Общо взето нищо! разхвърляха ми колата, но пак си е същото. Вчера и днес пътувах до Велинград всичко нормално, като се изключи това, че "инжекторчето" взе да свети постоянно и при никакви обороти не гасне... В понеделник ходенето по мъките, опа, по майстори , продължава...

Comment

А някой въобще обръща ли внимание за какъв двигател е пусната темата??? В момента е някакъв бензино-дизелов буламач и само може да обърка и дезинформира в този си вид.
                        _______
                        146 JTD - ex
                        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Имаш право! Извинявам се! Просто не видях другаде сходен на моя проблем....

Comment

трескааа

Моята убавица пали от рас,след като и смених свещите!Само като я паля ми претриса леко,мисля че е от някои тампон на двигателя или от амортисиора,който го държи!Когато е карах зиматами светна индикатора за дюзата и след 1,2 дена изгасна!!!иначе гас доламарините

Comment

тресене при палене

Моята убавица пали от рас,след като и смених свещите!Само като я паля ми претриса леко,мисля че е от някои тампон на двигателя или от амортисиора,който го държи!Когато е карах зиматами светна индикатора за дюзата и след 1,2 дена изгасна!!!иначе гас доламарините

Comment

Working...
                              X